EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пазаруваме и през мобилните си телефони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазаруваме и през мобилните си телефони

mail13:50 | 31.01.2012прегледи 527 коментарикоментари 0


Близо 80% от потребителите използват интернет през телефона си, показва проучване на най-голямата платформа за пазаруване http://aukro.bg/. В търговския портал са регистрирани 400 000 потребители, като 8% регулярно посещават и мобилната му версия.
Близо 2/3 от запитаните споделят, че са инсталирали повече от 5 предложения на телефона си, като използват редовно поне 2 от тях.
„Българските потребители все по-често използват телефона си за мобилно пазаруване. През изминалия месец, наситен с празнични покупки, отчетохме, че близо 10% от трафика на aukro.bg идва именно от мобилни устройства, което е повишение с 50% спрямо същия период преди година.”, казва Огнян Лахчев, мениджър на компанията.
Основното предимство, което потребителите изтъкват при покупки през смартфон, е удобството да пазаруваш в движение по всяко време на денонощието и то само с няколко клика. „Не изпускаш промоциите” и „можеш да следиш най-новите оферти” са следвашите по важност мотиви, които анкетираните посочват.
Запитани каква смартфон платформа използват, 40% от интервюираните назовават Android, а втора по популярност е Symbian с 28%. iPhone използват 17% от участниците в анкетата. Подобно е разпределението на операционни системи в Полша - 39% използват Android, 30% Symbian, а делът на iOS e 21%. В Чехия Android отново е начело с 40%, като втора по популярност е iOS с 36%, а Symbian се използва от 24%. Данните са от проучване на компанията Allegro Group, собственик на aukro.bg.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg