EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Пазарите не реагираха новите рейтинги

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарите не реагираха новите рейтинги

mail16:50 | 17.01.2012прегледи 549 коментарикоментари 0


Еврозоната, която е в окото на бурята, днес издържа успешно изпитанието на пазарите след понижаването на рейтинга на основния й фонд за подпомагане -Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) и на Испания, която можа и тя да се финансира без трудности, предаде AFP. Мадрид, чийто рейтинг бе понижен заедно с други осем страни от еврозоната още в петък от Standard and
Poor's, обяви, че е успял да привлече 4,88 милиарда евро от емисии на държавни облигации с падеж 12 и 18 месеца. Основното бе обаче, че търсенето им бе много голямо - за 16,7 милиарда долара, а освен това Испания се финансира днес при два пъти по-малки лихви.
ЕФФС пък събра без затруднения 1,5 милиарда евро при емисия на 6-месечни книжа при лихва от 0,26 на сто. Записванията за емисията бяха за три пъти повече книжа, отколкото фондът планираше да пусне първоначално. “Днешният успех потвърждава доверието на инвеститорите в ЕФФС, който те възприемат като много качествен емитент", коментира финансовият директор на фонда Кристоф Франкел, цитиран от AFP.
Тази емисия бе очаквана със засилено внимание след вчерашното решение на Standard and Poor’s да понижи оценката на Фонда с една степен от максималните "ААА" на "АА+", докато на краткосрочните книжа, издавани от фонда, остана стабилен на най-високото си равнище, уточни AFP.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg