EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Пазарджик: Строи се нов търговски парк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Пазарджик: Строи се нов търговски парк

mail19:07 | 16.03.2022прегледи 620 коментарикоментари 0


В  Пазарджик започна изграждането на нов търговски парк, където ще бъдат разположени 15 нови магазина. Инвестицията е на компанията "Видеолукс Холдинг", които от години работят успешно в града.

Символична "първа копка" днес направиха кметът на общината Тодор Попов и председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

Новият проект предвижда освен търговски площи да има парк с богато озеленяване, паркинг, детски площадки и кътове за отдих. Общата площ е 33 200 кв.м, като търговската част с магазини ще бъде 12 000 кв.м. 

Бъдещите наематели в търговския парк в Пазарджик ще бъдат "Ел Си Уайкики" (LC Waikiki), "Юск" (Jysk), "Ню Йоркър" (New Yorker), Де Ем (DM), магазин от немската верига КиК (KiK), "Спорт вижън" (Sport Vision), "Мат стар" (Мat Star), "Пепко" (Pepco), "Пауз джинс" (Pause Jeans) и други. 

Тодор Белчев подчерта, че проектът е стигнал до реализация, благодарение на съдействието на общинската и държавната администрация. Той добави, че липсата на административни спънки е мотивирала инвеститора да избере Пазарджик като първи град, където да изгради подобен търговски парк. 

Областният управител Иван Васев посочи, че в тези трудни времена се изисква смел подход и визия, за да се пристъпи към подобна сериозна инвестиция.

В своето приветствие кметът Тодор Попов изтъкна, че това е третата инвестиция на "Видеолукс Холдинг" след хипермакетите "Технополис" и "Практикер". По думите му подобен инвеститорски интерес към Пазарджик означава доверие към институциите и висок стандарт на живот в региона. Попов обясни, че инвеститорът и общината ще използват съществуваща нискоетажна сграда на терена, в която ще бъдат направени кабинети по рисуване, танци и музика за обучение на децата от Пазарджик.

Целият проект се очаква да бъде завършен до есента.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161