EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Падат търговски бариери между Лондон и Пекин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Падат търговски бариери между Лондон и Пекин

mail14:01 | 05.02.2018прегледи 7278 коментарикоментари 0


Британското правителство се споразумя с китайските власти за премахване на някои търговски бариери и забрани в рамките на двустранната търговия, заяви пред журналисти в Пекин британската министър-председателка Тереза Мей, цитирана от ТАСС. Тя каза това на съвместна пресконференция с китайския премиер Ли Къцян.

Двамата ръководители са се споразумели за нови мерки, облекчаващи достъпа до китайския пазар и за отстраняване на търговските бариери. Мей допълни, че по-специално става въпрос за премахване на забраната през следващите шест месеца за внос на британско говеждо, както и за увеличаване на списъка с млечни продукти, внасяни от Великобритания в Китай.

По време на посещението на Мей в Китай се планира да бъдат подписани нови търговски споразумения за 9 милиарда британски лири (12,7 милиарда долара).

От своя страна Ли Къцян, цитиран от ДПА, увери Тереза Мей, че има по-големи перспективи за развитие на двустранните отношения и че решението на Великобритания да напусне Европейския съюз няма да промени взаимните връзки./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg