EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Павлова: Останете да работите за България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Павлова: Останете да работите за България

mail13:45 | 06.03.2013прегледи 495 коментарикоментари 0


„Подкрепям възможността младите хора да се включват в управлението. Това означава да бъдат образовани, да знаят какво искат и да знаят как да го постигнат. Който не работи, той не греши, но това не значи да се страхуваме да взимаме решения. В МРРБ работят много млади хора, които се развиват успешно в професионален план и участват в процеса на вземане на решения на различни нива. Аз ви призовавам да останете и да работите тук, в България. Страната ни има нужда от вашата компетентност“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя се срещна със студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“. МРРБ бе една от институциите, в които те проведоха практическо обучение по публична администрация. Студентите са от специалност „Публична администрация и мениджмънт“ в магистърски програми „Европейска администрация“ и „Управление на проекти, финансирани от фондовете на Европейския съюз“.

Министър Павлова запозна накратко присъстващите с функциите на министерството по отношение на усвояването на средствата от европейските фондове. Тя сподели някои от научените уроци от изпълнението на текущия програмен период и подчерта значението на програмирането на следващия.
„Макар правителството да е в оставка, са създадени предпоставки администрацията да работи нормално. Има въведени правила и процедури, които дават възможност за устойчивост и приемственост“, обясни регионалният министър.
Лиляна Павлова подчерта че България е една от трите страни в ЕС, която няма замразени или спрени програми на Европейския съюз. „Даваме си сметка, че това е така, защото системите ни за контрол функционират и работят добре. Вече имаме самочувствието, че това го правим добре и дори други държави ни канят да им споделяме нашия опит“, сподели тя.
В рамките на посещението си студентите се срещнаха с представители на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ и Главна дирекция „Управление на териториалното сътрудничеството“. Тези звена са управляващи органи на две от оперативните програми, съответно „Регионално развитие“ 2007-2013 и „Трансгранично сътрудничество“ 2007-2013./МРРБ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg