EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още фирми търсят подземни богатства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още фирми търсят подземни богатства

mail09:00 | 04.12.2013прегледи 847 коментарикоментари 0


Министерският съвет одобри проекти на разрешение на министъра на икономиката и енергетиката за търсене и проучване на подземни богатства и строителни материали.
Неметални полезни изкопаеми ще се добиват от „ФОРБС БГ“ АД в площ „Кресна“ в гр. Кресна и с. Горна Брезница, община Кресна. Разрешението се предоставя за срок от две години.
Добивът на строителни материали ще се извършва от „ТОНИ ТОДОРОВ“ ООД в площ „Кубрат“, разположена в землището на с. Мусачево, община Никопол. Разрешението се предоставя за срок от 1 (една) година.
Беше приет и проект за разрешение за търсене и проучване на строителни материали и от „ЕКСПРЕССТРОЙ“ ЕООД. Добивът ще се извършва в площ „Байрям бей-2“, разположена в землището на с. Близнаци, община Аврен. Разрешението се предоставя за срок от 1 (една) година.
Правителството прие още и решение за едностранно прекратяване на договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства (строителни материали глинести шисти) от находище „Садинките, община Своге. Договорът е сключен през 2008 година между министъра на регионалното развитие и благоустройството и „Керамик-96“ ООД, гр. Нови Искър и се прекратява поради неизпълнение на договорните задължения на концесионера./МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg