EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още санкции заради грипа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още санкции заради грипа

mail07:55 | 21.03.2020прегледи 9249 коментарикоментари 0


Парламентът допълни санкциите в Закона за здравето при неизпълнение на противоепидемичните мерки. Това стана с приемането на второ четене на текстове от законопроекта за мерките по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.
Който наруши или не изпълни въведените противоепидемични мерки, освен ако деянието съставлява престъпление, ще се наказва с глоба в размер на 5 000 лв., записаха депутатите. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, ще се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв. Нарушенията се установяват с актове, съставени от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директорите на регионалните здравни инспекции, от директорите на областните дирекции на МВР или от кметовете на общини.
Противоепидемичните мерки могат да включват и временно ограничаване на придвижването на територията на страната, прие парламентът.
Контактно лице на болен от заразна болест, което откаже извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест, ще се наказва с глоба от 50 до 500 лв.
Заповедите за организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция продължават действието си по време на извънредното положение и шест месеца след неговата отмяна, записаха депутатите.
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чийто срок изтича по време на извънредното положение, продължават действието по време на извънредното положение и два месеца след неговата отмяна. Срокът на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти, също се удължава служебно от НЗОК за времето на извънредното положение и два месеца след неговата отмяна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037