EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още месец без мита за алуминий и стомана

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още месец без мита за алуминий и стомана

mail12:33 | 03.05.2018прегледи 1776 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да запази до 1 юни временното изключване на ЕС от митата за внос на стомана и алуминий, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Белия дом.
    На 8 март Тръмп въведе мита от 25 процента върху вноса на стомана и 10 процента върху вноса на алуминий. Но в края на март той временно освободи от митата ЕС. Временното освобождаване трябваше да приключи в полунощ на 30 април срещу 1 май.
    Европа е изнесла в САЩ през миналата година стомана за 5,3 милиарда евро и алуминий за 1,1 милиарда евро.
    Канада и Мексико също се ползват от временното изключение до 1 юни. Президентът на САЩ обвърза окончателно изключение на тези две страни от митата с предоговарянето на северноамериканското споразумение за свободна търговия, отбелязва Франс прес.
    Принципно споразумение за освобождаване от митата е постигнато и с Аржентина, Австралия и Бразилия, предаде Ройтерс. То ще бъде финализирано през идните 30 дни.
    САЩ освен това са финализирали и споразумение за вноса на стомана с Южна Корея след разговори по ревизирано търговско споразумение, допълват ДПА и Асошиейтед прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg