EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Още защити за детските играчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още защити за детските играчки

mail09:35 | 02.08.2023прегледи 778 коментарикоментари 0


ЕК въвежда нов регламент, за да повиши безопасността на детските играчки, продавани в ЕС, се съобщава в прессъобщение на ЕК. Той ще се отнася за всички продукти, предназначени за деца, предлагани на европейския пазар.

Новите правила имат за цел да повишат защитата от вредни химикали и да забранят употребата на химикали, които засягат ендокринната и дихателната система или са токсични за конкретен орган. Критериите ще уеднаквят условията на конкуренция между играчките, които се произвеждат в Европейския съюз, и другите, които се внасят извън ЕС. 

Новият регламент ще изисква производителите да издават цифров продуктов паспорт, а нова ИТ-система ще проверява тези паспорти по външните граници на ЕС. Правилата ще важат и за играчките, продавани онлайн.

Националните инспектори ще продължават да отговарят за извършването на проверки на детските играчки, а ако бъдат открити опасни детски играчки, представляващи рискове, които не са непосредствено предвидени в регламента, с предложението се гарантира, че Евроомисията има правомощие да изисква изтеглянето от пазара на тези играчки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037