EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Още е-услуги от НОИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Още е-услуги от НОИ

mail11:05 | 13.06.2016прегледи 1512 коментарикоментари 0


Националният осигурителен институт (НОИ) продължава да разширява списъка на справочните си електронни услуги. От 10 юни 2016 г. на интернет страницата на институцията е достъпна нова „Справка по БУЛСТАТ за представени документи в ИСЕОДД". Тя е насочена към осигурителите и самоосигуряващите се лица, а достъпът до нея се извършва чрез идентификационен код на осигурителя (ИКО). Новата е-услуга предоставя информация за приетите от НОИ документи по Наредбата за паричните обезщетения и помощи от ДОО (НПОПДОО), представени от работодателите или упълномощени от тях лица по електронен път или на място в териториалните поделения (ТП) на НОИ от 1 януари 2016 г. Чрез нея осигурителите, освен входящите номера на приетите документи, ще могат да видят и основната информация, която се съдържа в тях.

Електронната услуга е достъпна в рубриката "Е-услуги"/раздел "Справки" - „по БУЛСТАТ и ИКО на НОИ" и е част от групата „Справки по Булстат за парични обезщетения и помощи".

С цел подобряване на обслужването на клиентите на НОИ са актуализирани две от най-често използваните електронни справки. „Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО по Булстат" вече отразява всички приети от осигурителите документи по НПОПДОО с актуалния статус на тяхната обработка. Тя е насочена към работодателите и дава обратна връзка за движението на документацията след приемането й в НОИ. Справката също е от групата „по БУЛСТАТ и ИКО на НОИ"

Актуалното състояние на всички приети документи по НПОПДОО е отразено и в „Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО", предназначена за осигурените лица. Услугата се извършва чрез персонален идентификационен код (ПИК) на лицето и предоставя данни за приетата документация и статуса на нейната обработка за изплащане на обезщетенията. Достъпна е в рубриката "Е-услуги"/раздел "Справки" - „по ЕГН и ПИК на НОИ"/ „Справки за парични обезщетения и помощи".


Тагове: НОИ, е-услуги
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg