EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Очакван ръст на лихвите във Великобритания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Очакван ръст на лихвите във Великобритания

mail17:35 | 05.11.2018прегледи 576 коментарикоментари 0


Лихвите във Великобритания могат да се повишат, дори ако страната бъде изправена пред евентуална рецесия след напускане на ЕС без сделка. Това заяви управителят на Bank of England Марк Карни, цитиран от Асошиейтед прес. 

"Има сценарии, при които политиката ще трябва да бъде затегната", в случай че страната излезе от ЕС без сделка и без преход към ново търговско споразумение, посочи Карни на пресконференцията си след заседанието за определяне на паричната политика на институцията. 

При този вариант Великобритания ще трябва да работи с ЕС според правилата на Световната търговска организация, което означава, че британският износ ще бъде обложен с данъци. 

Това не е най-вероятният сценарий, но все пак ръководителите на Bank of England ще трябва да преценят последиците от хаотичен Брекзит върху неща като британската лира и инфлацията, каза Карни. Основната задача на банката е да осигури стабилен темп на инфлацията, отбеляза той. 

Банката съобщи по-рано, че комитетът по паричната политика единодушно е гласувал да остави основната лихва на досегашното й равнище от 0,75 на сто.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg