EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОЦК - Кърджали с нови работни места?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОЦК - Кърджали с нови работни места?

mail09:45 | 17.09.2012прегледи 682 коментарикоментари 0


50 години бъдеще за ОЦК-Кърджали и за икономическото развитие в града гарантира покупката на комбината, за която бе съобщено в петък, коментира икономическият министър Добрев.Както е известно фирма "Хармони 2012" ЕООД спечели публичния търг за продажба на активите на ОЦК-Кърджали. Представителят на инвеститора Нягол Камбуров декларира в града, че Оловно-цинковия комплекс ще бъде пригоден към новите технологии, които скоро ще осигурят още работни места.
Ресурсът на комбината е бил изчерпан и инвестицията е от важно значение за продължаване на производствения процес. Правителството направи всичко необходимо цинковото производство в Кърджали да продължи да работи. Това каза премиерът Борисов по време на среща с граждани и работници от ОЦК-Кърджали. Той припомни, че в рамките на поредицата от разговори на правителствено ниво се е ангажирал лично с три срещи по повод решаване на проблема и предотвратяване на фалирането на производството.
В Мадан и Рудозем предстои скоро да влязат в сила два концесионни договора, които ще открият нови 900 работни места, съобщи още премиерът.
Председателят на КНСБ Пламен Димитров декларира, че работниците в завода ще запазят работните си места. Според него обаче проблемът с неизплатените работни заплати е все още на дневен ред. Той посочи като единствен възможен изход от ситуацията обявяване на производство по несъстоятелност на ОЦК. Така неполучените възнаграждения и вземания на кредиторите могат да бъдат покрити от Фонда за гарантиране на вземанията, в който има акумулирани 200 млн.лв. Министър Добрев заяви, че обявяването на несъстоятелност няма да навреди нито на инвеститора, нито на работниците, които при подобна процедура ще бъдат обезщетени максимално.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg