EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Официално откриване на TANAP

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Официално откриване на TANAP

mail10:34 | 13.06.2018прегледи 1818 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката Емил Караниколов бе официален гост, като представител на българското правителство, на церемонията по влизане в експлоатация на Трансанадолския газопровод (TANAP), която се проведе  в турския град Ескишехир. Газопроводът бе открит от президентите на Турция Реджеп  Ердоган и на Азербайджан Илхам Алиев, а сред гостите бяха още и държавните  глави  на Украйна Петро Порошенко и на Сърбия Александър Вучич.

TANAP е важен проект от инфраструктурата на Южния газов коридор, осигуряващ доставките и транзита през територията на Турция към Югоизточна и Южна Европа на договорените обеми азербайджански природен газ.

Министър Караниколов потвърди подкрепата на българската страна за развитието на Южния газов коридор, чиято неразделна част е газопроводът TANAP, който укрепва енергийната сигурност на Европа и гарантира сигурността на газовите доставки чрез диверсификация на източниците и на маршрутите.

България е част от развитието на Южния газов коридор чрез проектите си за интерконектори Гърция - България (IGB) и Турция – България (ITB). Двата интерконектора чрез българската национална газопреносна система и интерконекторите с Румъния и Сърбия ще осигурят достъпа до Южния газов коридор и на другите страни от региона на Югоизточна и Централна Европа./ПЦ Министерство на икономиката


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg