EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отчуждават имоти заради Лот 4 на АМ „Струма”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отчуждават имоти заради Лот 4 на АМ „Струма”

mail11:30 | 17.03.2014прегледи 756 коментарикоментари 0


Правителството прие решение за отчуждаване на части от имоти – частна собственост, необходими за изграждането на ЛОТ 4 „Сандански-Кулата” на автомагистрала „Струма”. Имотите се намират в землищата на селата Дамяница, Ново Делчево, Левуново, Ново Кономлади, Марикостиново, Генерал Тодоров, Марино поле и Чучулигово в област Благоевград. Разходите по процедурата са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура”.
Решението на Министерския съвет може да бъде обжалвано по реда на АПК в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.

Правителството отне от Министерството на отбраната управлението върху два имота и го предостави на Министерството на културата. В сградите, стопанисвани до момента от отбранителното ведомство, ще бъдат изградени книгохранилище за нуждите на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” и складови площи за съхранение на реквизити и декори на Младежкия театър „Николай Бинев”. За книгохранилището ще бъдат използвани три сгради, намиращи се в имот от 10 дка в с. Герман, а за склад на Младежкия театър – помещение от близо 223 кв. м в бл. 41б в столичния квартал „Овча купел-2”.
Община Търговище получава безвъзмездно правото на собственост върху два имота – на ул. „Асен Златаров” №25 в Попово, който ще бъде използван за изграждането на клуб на пенсионера, и на ул. „Г. С. Раковски” №2 в Търговище, където се намира т. нар. „Свещарска къща” (недвижима културна ценност с местно значение). С решенията на кабинета ще се подпомогне развитието на социалната програма на общината и ще се създадат условия за разширяване на дейността на Регионалния исторически музей в Търговище.
Чрез прехвърлянето на собствеността върху друг имот – на ул. „Лайош Кошут” №4 в Шумен, ще бъдат решени част от административните потребности от сграден фонд за различни общински структури в града. Това ще позволи и подобряване на административните услуги за жителите на общината.
С друго решение правителството даде съгласието си „Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ ЕАД да продаде на търг свои имоти. Това са терен от 1,2 дка, заедно с построените в него санаториум, склад и едноетажна сграда, както и двуетажна сграда от 185 кв. м с пристройка към нея. Имотите се намират в софийския квартал Горна баня и не се ползват от лечебното заведение от 1998 г. Първоначалната им тръжна цена ще бъде определена от независим оценител./МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg