EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Отстранен концесионерът на „Каваците-север”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отстранен концесионерът на „Каваците-север”

mail13:30 | 01.11.2012прегледи 594 коментарикоментари 0


Правителството ще прекрати едностранно концесионния договор от 1999 г. за морския плаж „Каваците-север” в община Созопол. Причина за решението е неизпълнение от концесионера „Терем” ЕАД на договорни задължения и на условията за предоставянето на концесията.
При проверки на място на морския плаж от служителите от специализираната администрация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е констатирано, че концесионерът не е осигурил задължителното водно спасяване, обезопасяване на прилежащата акватория, здравно и медицинско обслужване и санитарно-хигиенно поддържане. Не е осигурено и предоставянето на плажни принадлежности, както и опазването на обществения ред, здравето, имуществото и спокойствието на плажуващите.
Констатирано е и неизпълнение на задължението за плащане на дължимото концесионно възнаграждение, като към 17 август 2012 г. задължението на концесионера възлиза на близо 10 хил. лв.
След прекратяването на договора министърът на регионалното развитие и благоустройството ще предприеме необходимите действия за предоставянето на плажа под наем или на концесия.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg