EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отсечката при гара "Яна" - 90% готова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отсечката при гара "Яна" - 90% готова

mail14:30 | 02.07.2013прегледи 974 коментарикоментари 0


Отсечката от 8,5 км, която ще свързва софийския околовръстен път с магистрала “Хемус” при гара Яна, се довършва в момента и плановете са да бъде открита предсрочно, съобщава електронното издание на в. „24 часа”.
Според договора на АПИ с фирма “Трейс” срокът е 14 август, но държавата поиска строителите да приключат възможно най-рано, за да се облекчи трафикът към морето за летните отпуски. Над 90% от дейностите вече са завършени, казаха от компанията. Пресичането на новото трасе с околовръстното вече е изпълнено с пътен възел тип детелина. Ще бъде изместено движението от първокласния път, който преминава през Долни и Горни Богров, към АМ “Хемус”. На мястото на стария път след това ще има кръгово кръстовище.
Със завършването на участъка пътуващите в посока Варна ще се включват в магистралата директно от Околовръстното шосе. Според изчисленията за излизане от София ще се спестяват около 20 минути. Ще има и директна връзка с АМ “Тракия” и АМ “Люлин”. Освен това основният автомобилен поток ще се изнесе от Горни и Долни Богров и ще се намали опасността от катастрофи. Проектът е на стойност близо 48 млн. лв. и се финансира по програма “Транспорт” и бюджета, уточнява изданието.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg