EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отровното сирене унищожено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отровното сирене унищожено

mail14:45 | 18.10.2012прегледи 538 коментарикоментари 0


При рутинно изследване на мляко за наличие на афлатоксин, са констатирани наднормени количества във ферма, находяща се на територията на село Радювене, община Ловеч, съобщава БАБХ.
При проверка става ясно, че суровината се доставя в млекопреработвателно предприятие, където инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Ловеч, възбраняват цялото количество сирене, произведено от суровина от същата ферма. След излизане на положителни проби за завишено количество на афлатоксин, цялото налично количество сирене е унищожено на екарисаж. Няма количества заразено сирене в търговската мрежа, тъй като то е било в период на „зреене“ и никакви количества не са напускали предприятието.
От днес, 18 октомври е създадена организация, всички количества млечни продукти, произведени за домашна употреба в района на село Радювене да бъдат предадени на компетентния орган за да бъдат унищожени.
Най-вероятния причинител за наличието на афлатоксин в млякото са остатъчните количества от жътвата на царевица в района, където животните са били на паша. Най-често афлатоксините се срещат в храни и фуражи в следствие на гъбично замърсяване от плесени, главно Aspergillus flavus и A. parasiticus в топли и влажни условия.


 


Тагове: сирене, отрова
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg