EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново – не отивайте в Швеция!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново – не отивайте в Швеция!

mail08:30 | 25.07.2013прегледи 1106 коментарикоментари 0


Бъдете предпазливи, когато заминавате да работите в чужбина, особено когато става въпрос за сезонна работа, се посочва в съобщение до медиите от МВнР и Националната комисия за борба с трафика на хора.
Рисковите фактори в подобна ситуация са много - отивайки да берете боровинки в Швеция, често нямате предварително подсигурени условия на живот в регионите, в които се добиват плодовете, се отбелязва в съобщението. В него се посочва, че много от хората пребивават в мизерия, спят на открито и не разполагат с минималното от първа необходимост. Животът им зависи от атмосферните условия и резултатите от реколтата на плодове, която всяка година може да бъде различна. Тази несигурност по отношение на добива и доходите, както и новите изисквания към прекупвачите на горски плодове в Швеция, които трябва да изкупуват плодовете единствено от лицензирани фирми, могат да поставят много български граждани в безизходица, извън дома си, без средства да се завърнат в родината си.
В съобщението, което е достъпно на сайта на МВнР, са дадени информация и съвети предвид на спецификата на този вид сезонна работа. Посочени са и телефонни номера на компетентни по темата национални институции, неправителствени организации, както и координати на дипломатически представителства на България в европейски държави.
 


Тагове: работа, Швеция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg