EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново спад на бизнес климата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново спад на бизнес климата

mail16:40 | 28.08.2014прегледи 957 коментарикоментари 0


През август общият показател на бизнес климата намалява с 1.6 пункта спрямо нивото си от юли, което се дължи на по-неблагоприятния бизнес климат в строителството, търговията на дребно и сектора на услугите. Това показват данни на Националния статистически институт.
Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" запазва приблизително равнището си от предходния месец. Анкетата регистрира известно подобрение на осигуреността на
производството с поръчки от чужбина, което обаче не е съпроводено с увеличени очаквания за дейността на предприятията през следващите три месеца.
През август съставният показател "бизнес климат в строителството" се понижава с 2.2 пункта поради по-резервираните очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца. Същевременно и очакванията им относно строителната активност през следващите три месеца са по-неблагоприятни.
Съставният показател "бизнес климат в търговията на дребно" намалява с 0.9 пункта спрямо предходния месец, което се дължи на по-неблагоприятните оценки и очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията. Относно обема на продажбите и поръчките към доставчиците през следващите три месеца очакванията им са също по-резервирани.
През август съставният показател "бизнес климат в сектора на услугите" се понижава с 5.3 пункта главно поради по-умерените очаквания на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията
през следващите шест месеца. Мненията им по отношение на настоящото търсене на услуги са по-резервирани, като и в очакванията им през следващите три месеца се наблюдава известен песимизъм.

 снимка:ЕП


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1060