EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново инцидент в БДЖ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново инцидент в БДЖ

mail17:30 | 27.07.2011прегледи 458 коментарикоментари 0


30-тонен стълб от новостроящ се надлез на магистрала „Тракия” се сгромоляса върху релсите на ж.п. линията до морето. Прекъснат е трафика по направлението София-Пловдив-Бургас, съобщават от БДЖ.
Инцидентът е станал между селата Кермен и Безмер в близост до град Ямбол. Стълбът е прекъснал контактната мрежа, повредил е релсите и магистралните съобщителни кабели. Движението в района е преустановено. На мястото на инцидента са изпратени служители на Национална компания "Железопътна инфраструктура", които да отстранят аварията. По-късно от Национална компания Железопътна инфраструктура съобщиха, че е взела всички необходими мерки за възстановяване на влаковото движение. Възстановителните работи от страна на компанията ще бъдат завършени към 17 часа днес.
Последната дума ще има фирмата-изпълнител на строежа на железопътния надлез - част от строителството на автомагистрала „Тракия”, която ще даде окончателното разрешение за възстановяване на нормалния график за движение на влаковете в участъка. До момента два влака, пътуващи по линия от София до морето са Варна са блокирани. Организирано е извозване на пътници с автобуси, а ускорените бързи влакове се отклоняват през Тулово и Зимница.


 


Тагове: БДЖ, инцидент
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg