EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отново блокада на ГКПП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отново блокада на ГКПП

mail09:31 | 16.05.2013прегледи 556 коментарикоментари 0


Затворени са двете граници на пунктовете на Капитан Андреево и Лесово, като и на двете места са разположени по около сто камиона. Това съобщи за Агенция "Фокус" Петко Ангелов, заместник-председател на БАСАТ. "Турците миналата седмица ни излъгаха. Не се случи това, което ни обещаха, и в момента няма разрешителни и камионите не могат да влизат и излизат от Турция. Аз в момента съм на границата. Камионите са 100, на 50 превозвача на Капитан Андреево и на Лесово са още толкова. Този път блокадата ще продължи докато не се реши проблемът. Необходимо е да има документ, издаден между двете страни. Министърът на транспорта Кристиан Кръстев е потърсил министъра на транспорта на Турция и се чака съдействие", каза Ангелов.

По думите му - една седмица от българска страна администрацията всеки ден отправя запитвания - защо са спрени камионите и какъв е проблемът, а от турска страна - никой не отговаря.
"Затова ние предприехме тези мерки. Призоваваме всички превозвачи, които имат проблеми, да заповядат на границата. С другите браншови организации сме се разбрали, всички сме заедно. Браншовите организации на превозвачите споделят едно и също мнение. Трябва да се реши проблемът; не може да се обещава нещо и после да не се изпълнява.
По думите му - турските власти нарушават европейското и международно законодателство.
Ще стоим до последно, закани се Петко Ангелов.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg