EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Отличиха най-добрите летища в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Отличиха най-добрите летища в Европа

mail17:08 | 18.06.2009прегледи 709 коментарикоментари 0


airport111Летище "Есенбоа" в турската столица Анкара е определено за най-доброто в Европа в своята категория от Международния съвет на летищата – Европа (Airports Council International – Europe - ACI Europe), съобщава Анадолската агенция, цитирана от ТВ Европа. Отличията на Международния съвет са по четири критерия за постижения в обслужването на пътниците, продажби, сигурност и грижи за околната среда.
Летище "Есенбоа" е отличено в категорията летища, обслужващи между 5 и 10 млн. пътници, за грижите за околната среда, качеството, сигурността, търговските зони и оперативните райони.
Летището на италианския град Болоня е отличено в категорията 1 - 5 милиона пътници, а аерогарата на Палма де Майорка, Испания, е призьор в категорията 10 - 25 милиона пътници.
Наградата за летище, обслужващо над 25 милиона пътници, е присъдена на летището на Амстердам, Холандия.
Международният съвет на летищата е единствената професионална асоциация в света на летищни оператори и е базирана в Женева. Тя е неправителствена организация и представлява над 1530 летища в 175 страни в целия свят. Международният съвет на летищата – Европа, е базиран в Брюксел и представлява интересите на около 440 летища в 45 държави.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg