EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Открита база-данни за миграцията в ЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Открита база-данни за миграцията в ЕК

mail14:40 | 06.12.2016прегледи 1405 коментарикоментари 0


Европейската комисия съобщи, че започва работа открита база данни за миграцията. Данните ще бъдат общодостъпни и за първи път ще обобщават наличната информация по множество показатели.
Първостепенна задача за създаването на информационната банка е улеснение на процеса по взимането на решения по въпросите, свързани с миграцията. Базата данни няма да предоставя готови анализи, а ще показва различните източници на информация - статистика, доклади на световно равнище, както и от отделни държави. ЕК предупреждава, че най-актуалните данни следва да бъдат използвани предпазливо при изготвянето на анализи.
Отчита се, че досега данните за миграцията са били разпръснати и това е затруднявало специалистите, предлагащи промени в политиките по тази тема. Новата база данни ще съдържа информация за законната миграция и приобщаването на мигрантите, за търсещите убежище, за незаконните мигранти и за процедурите по тяхното експулсиране.
ЕК съобщи, че през тази седмица ще представи поредните доклади по въпроса с миграцията. Ще бъде направен преглед на изпълнението на квотите на ЕС за разселването на мигранти, както и на споразумението за миграцията с Турция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg