EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Открит е Международният автомобилният салон София 2019

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Открит е Международният автомобилният салон София 2019

mail22:05 | 11.10.2019прегледи 603 коментарикоментари 0


Международният автомобилен салон София 2019 отвори врати. В рамките на 10 дни столицата ни ще бъде дом на най-доброто, което автомобилната индустрия може да покаже тази година и всички водещи производители, събрани под покрива на Интер Експо Център в София. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България и е едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на „Международната организация на автомобилните производители” (OICA), наред с автосалоните в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт и Токио.

На откриването присъства министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, заместник-председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към НС Станислав Иванов, народни представители, ръководители на дипломатически мисии и търговски представителства, президентът Росен Плевнелиев, заместник-министрите на икономиката и на транспорта – Лъчезар Борисов и Ангел Попов, Анджела Тотева – зам.-председател на ДА "Безопасност на движението по пътищата", ръководители на държавни и изпълнителни агенции и др.

„Днес отваряме вратите на 24-то изложение. Това няма да е витрина, това ще са отворени врати на автомобилния свят“, каза председателят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България Александър Миланов. „Ще видим представители на автомобилната индустрия от страни, като Германия, Франция, Испания, Италия, Румъния, Индия, Китай, Швеция, Южна Корея, САЩ..., всички са тук. Пожелавам на изложителите успех, а на нашите гости - да изпитат незабравими моменти, да си тръгнат от тук с много емоции, много информация, много мечти и нови автомобили“, каза още Александър Миланов.

Министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че посоката на развитие на автомобилната индустрия се вижда по експонатите, но едно е ясно – утрешният автомобил няма да е като вчерашния. Автомобилите ще стават все по-смарт, ще общуват един с друг, ще общуват с инфраструктурата, ще общуват с водача, ако има такъв в автомобила. Нови технологии ще помогнат автомобилите да стават все по-достъпни. „Ангажиментът на правителството е – все повече нови автомобили да са в обръщение, все повече нови автомобили да се купуват, да стават все по-достъпни. Това става с инструменти - фискални и други. Новият автомобил е не само по-екосъобразен, но и по-безопасен, а това наистина е целенасочена политика“, подчерта министър Желязков.

„Международният автомобилен салон София 2019” ще се проведе от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център. Участват над 75 фирми-изложители, които представят повече от 250 експоната, от които 14 нови модела мотоциклети. Повече от 70 технологични новости и автомобилни премиери очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София: 16 нови модела, 13 фейслифта и 18 нови модификации. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – 13 електрически, 5 plug-in хибрида, 17 меки хибрида и 4 с двигатели на метан.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg