EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Откриват фермерски магазин в Сердика Център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Откриват фермерски магазин в Сердика Център

mail06:35 | 30.09.2016прегледи 1845 коментарикоментари 0


В четвъртък от 17:00 ч. на Голямата ротонда в Сердика Център /ниво -1/ ще се състои официалното откриване на първия фермерски магазин на Кооперация Хранкооп - София. За официалния старт организаторите  подготвят специален фермерски пазар в непосредствена близост до магазина, където клиенти и производителите ще се срещнат лично. Много изненади, вкусни демонстрации и интересни факти от производството на качествена био продукция очакват всички посетители на Сердика Център от 17:00 до 20:00 часа.

Инициативата за създаване на фермерски магазин в мола е на Мениджмънта на Сердика Център. Тя съвпада с развитието на Хранкооп като кооперация, която обединява над 40 малки земеделски стопанства. Като следва една обща тенденция за все по-осъзнато потребление и възраждане на традициите в българското земеделие, съчетани с използването на ново познание за екологично производство, пасищно животновъдство и биологични методи за отглеждане, Хранкооп прави изключително строг подбор на продуктите и производителите, с които работи. Магазинът в Сердика Център ще предлага продукция основно от членовете на кооперацията, както и на други малки и средни земеделски производители и преработватели, за да се превърне в любимо място за пазаруване на всички активни градски хора.

Плодове и зеленчуци

Акцентни за централния щанд на фермерския магазин, зает почти изцяло от продуктина биосертифицирани ферми, разположени в близост до София, като земеделско стопанство “Вантана”, с. Петърч, ферма за биологично земеделие и домашно отгледана храна “Версол”, с. Лик, Мездра, “Таткова градина”, с. Торос, Луковит, новата, но вече много популярна ферма “Пура Вида”, с. Аканджиево, Пазарджик, и др. Продажните цени се определят от самите производители и следват пазарните, в зависимост от сезона.

През есента на 2016г. клиентите на Сердика Център ще могат да пазаруват био домати, чушки, тиквички, картофи, моркови, зеле, лук, чесън, грозде, тикви. Октомври ще бъде  месецът на ябълките с над 8 биосертифицирани сорта от градините на “Дио Био”, с. Долно Белотинци, Монтана.

Млечни и месни продукти

Млечните продукти са доставени от ферми -членове на кооперацията - козеферма “Халалица”, с. Искра, Първомай, кравеферма “ЕА”, с. Мировяне, София, биволофермата от с. Александрово, Ловеч, и кулинарните сирена “Du Cheff” с трюфели и манатарки. Кокошите и пъдпъдъчи яйца се осигуряват от ферма Амброзия, с. Липница, Ботевград. Фермерският магазин ще предлага и месни продукти в ограничени количества, като акцент са суровосушените традиционни български деликатеси.

Хляб и печива

Популярните вече от фермерските пазари кулинарно ателие “Ананда”, Богдан Богданов с “Топлата фурна” от Стара Загора и “Фурна Квартална” на Римската стена в София ще доставят хляб и печива в магазина.

Мед и пчелни продукти, сладки изкушения

Щандовете за мед и пчелни продукти са заети от три ферми - “Медената къща”, с. Сираково, Враца, пчелна ферма “Дарис” с пчелин в Русенски Лом и“Амброзия”, Ботевград, с разнообразие от мед, пчелен прашец, сиропи с билки и мед, клеева тинктура и др.

Кулинарни и веган предложения от “Къпкейк Студио” и “Loving Hut” ще изкушават посетителите на Сердика Център - сурови ядкови торти, безглутенови крекери, леки кремове и кексове…

Зърнени култури и варива

Зърнени култури, брашно, боб, царевица, леща, елда, билки, чай, гъби, както и преработени изделия като сладка, мармалади, лютеница се доставят преимуществено от членовете на кооперацията, но се търсят още доставчици, за да се запълни по-широка гама от продукти.

Не на последно място са и напитките - вино от винарна “Трифонов”, жива бира, включително и бира със спелта от “Диво пиво”, биосертифицирани нектари и сокове от ябълки, праскови, череши и др.

Фермерският магазин в Сердика Център очаква своите посетители всеки ден от 10:00 до 21:00 часа. на ниво -1 /Голямата ротонда/

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg