EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

От днес нов регламент за обменни бюра

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

От днес нов регламент за обменни бюра

mail09:45 | 14.08.2012прегледи 610 коментарикоментари 0


От днес влизат в сила новите правила за работа на обмените бюра. Разликата между валутните курсове "купува" и "продава" вече не може да бъде по-голяма от 5% от курса, обявен от Българската народна банка.

Според досега действащия регламент маржът, тоест разликата в курсовете "купува" и "продава", не трябва да е повече от 20% от курса за деня на Българската народна банка. Промяната намалява този марж четири пъти.

Досега разликата между "купува" и "продава" можеше  да бъде близо 80 стотинки, тоест от 1,56 до 2,34 лева. От днес курс "купува" не може до е да бъде по-нисък от  максимум 10 стотинки от курса за деня на БНБ.
Според НАП промяната ще елиминира почти изцяло възможностите за заблуждаващи реклами и подвеждане на клиентите, докато от обменните бюра са категорични, че промяната ще доведе до фалит много от тях, особено в зимните и летните курорти.
НАП твърди още, че злоупотреби и подвеждащи похвати прилагат обменните бюра по Черноморието, откъдето идват и най-много сигнали за ощетени клиенти, но бизнесът отрича това да е така.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg