EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Оставките в ВВС продължават

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оставките в ВВС продължават

mail13:00 | 12.11.2012прегледи 319 коментарикоментари 0


Директорът на новините в Би Би Си Хелън Боудън и нейният заместник Стив Мичъл напуснаха постовете си в очакване на резултата от вътрешно разследване.
Решението на Боудън и Мичъл идва, след като генералният директор на Би Би Си Джордж Ентуистъл напусна поста си в събота. Медията съобщи, че все още няма да коментира, но ще има съобщение до няколко часа. Ентуистъл подаде оставка, след като разследване на предаването Нюзнайт погрешно обвини бивш ковчежник на Консервативната партия в злоупотреба с деца.
Той нареди две разследвания на предишно решение на Нюзнайт да не излъчва разследване на твърденията за злоупотреба на бившия водещ на Би Би Си Джими Савил. Боудън беше директорка на новините на Би Би Си, а Ентуистъл беше директор на Би Би Си Вижън по времето, когато е взето решението да не се излъчва разследването за Савил в края на миналата година.
Едно от следствията се оглавява от бившия директор на Скай Нюз Ник Полард. Той ще проучва защо разследването на Нюзнайт е прекратено. Боудън и Мичъл са били помолени да се оттеглят от всичките си постове като директор и заместник директор на новините на Би Би Си в очакване на резултата от разследването на Полард. /Би Би С/БГНЕС


 


Тагове: ББС, оставка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4259