EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Основни теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Основни теми в пресата

mail08:15 | 15.10.2014прегледи 841 коментарикоментари 0


Имунитет предпазил от разследване кандидат-депутати, замесени в схеми за купуване на гласове, пише "24 часа", като цитира министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов. Търговци на гласове отчитали събрания вот пред партията, която е платила, чрез попълване на два хикса в преференциите на бюлетината, казва Йордан Бакалов.
В интервю за вестника той предлага кандидат-депутатите да се отказват от имунитета си по време на кампаниите.

На страницата си "Законът" вестник "Сега" разглежда от правна гледна точка въпроса за депутатския имунитет.

ГЕРБ не прие офертата на ДПС. Въпреки многото сходства в програмите двете партии няма да продължат разговорите, пише "Капитал дейли" по повод вчерашните консултации за съставяне на правителство.

Съвпадение по 12 теми, но общ кабинет - не, отбелязва "24 часа".

Видяха се и не се разбраха, хората на Борисов не искат правителство на малцинството, а хората на Местан - националисти в правителството, пише "Стандарт". По повод днешната среща между ГЕРБ и Реформаторския блок вестникът прогнозира, че реформата в правосъдието ще бъде най-болната тема в преговорите за новия кабинет.

Орязаха с 40 на сто направленията за преглед при специалист, пациенти ще трябва да плащат от джоба си или да влизат в болница, пише "Труд".

В друга публикация на първа страница се коментира наредба, която ограничава директния достъп на дребните фермери до пазара. До два месеца работна група ще промени правилата, обещава земеделският министър Васил Грудев.

Застрахователи ще платят 150 милиона лева след бедствията - под това заглавие "Преса" разглежда на втора и трета страница въпроса за обезщетенията на пострадалите при наводненията и градушките това лято.

На първа страница "Преса" съобщава, че е потърсил реакция от говорителя на външното министерство, по повод обидна реплика на руския националист Жириновски, по адрес на България и президента. Изданието уточнява, че говорителят е отговорил: Реагирайте бурно вие, нали сте просъветски вестник.

"Монитор" съобщава на първа страница за резултатите от анкетата на Столичната община, според които софиянци харесват "Паметника на Съветската армия", но не искат рушащия се паметник "1300 години България".

Столичен заместник-кмет мисли за смяна на името на "Паметника на Съветската армия", пише "Дума" и коментира въпроса на първа страница под заглавие - Монументална глупост.

Златна жрица край Свещари, пише на първа страница "Стандарт". Под това заглавие вестникът пише за открито уникално съкровище в тракийската гробница.

"Новинар" съобщава, че марка за милиони ще бъде показана на филателна изложба в Пловдив. Уникатът "Черното пени" ще бъде поставен в бронирана витрина./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg