EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Основни теми в пресата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Основни теми в пресата

mail13:10 | 31.05.2014прегледи 856 коментарикоментари 0


Труд предупреждава, че още десет дни ще има дъжд и градушки, а Агенцията за борба с градушките има ракети само за седмица. Ракетите са привършили още в края на миналата седмица, но за да закърпи положението, ведомството е взело ракети от производителя на вересия и ще ги плати по-късно, пише вестникът.

"Град като яйце помля Провадия. Проливни дъждове удавиха нивите в Северозапада", съобщава Преса и допълва, че държавата отпуска извънредно 2.5 милиона лева за борба с бедствието.

"Пламен Орешарски обеща промени в кабинета" е водещото заглавие на вестник Дума. В подзаглавие изданието съобщава, че Сергей Станишев остава евродепутат до 1-ви юли. "Не съм техническа грешка и ще го докажа" - под това заглавие вестникът помества интервю с младия евродепутат Момчил Неков, според когото БСП трябва да промени самата си идеология и да отиде по-вляво.

"Ще има смяна на министри, но те ще са по-малко от 5 - 6", пише 24 часа на първа страница и допълва, че днес и утре ще се обсъжда кои министри ще бъдат сменени."Сергей Станишев свика вчера следобед заседание на Изпълнителното бюро на БСП, за да получи мандат за разговорите с Местан", допълва 24 часа и разглежда вероятните промени, една от които е разделянето на мегаминистерството на икономиката и енергетиката. Според часовия вестник общо е очакването да бъде сменена министър Таня Андреева заради скандалите със спешната помощ и проблемите в болничната помощ, но има вариант тя да остане, защото проблемите са наследени. Вариант 2 е ДПС да поеме ресора, тъй като приоритет на движението е пускането на частните здравни фондове, пише 24 часа.

Телеграф съобщава за подадени над 110 оставки в Бърза помощ и допълва в телеграфен стил: "Връщат телефон 150. Има политически натиск за протестите, твърди министър Андреева.

"Жестът на държавата към Ковачки се оказа двойно по-щедър" е заглавието на първа страница на вестник Сега, който съобщава, че фирмата "Въгледобив Бобов дол" ще разсрочи не само неплатените си социални осигуровки в размер на 41 милиона лева, но и 44 милиона лева дълг за данъци.

Ваканцията и туризмът са водещите теми за Стандарт. Изданието съобщава за повече полети до морето и за бум на българи и румънци с ранни резервации. Ваучер за музей да се включи в цената на почивката в родните курорти, съветва генералният секретар на световната организация по туризъм към ООН проф. Талеб Рифай.

"Спасяваме се сами на 83 плажа заради липсата на желаещи да ги стопанисват", пише Монитор на първа страница. Обсъжда се идея за въвеждане на "гражданско обезопасяване" - на плажа да се поставят кутии, в които да има пояси и други принадлежности за спасяване, както и инструкции за ползването им, става ясно от публикацията./БНР 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg