EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Осем пристанища извън контрол за горивата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Осем пристанища извън контрол за горивата

mail06:15 | 29.02.2016прегледи 1051 коментарикоментари 0


Поведението на комисията на конкуренцията може да отдадем на предстоящата смяна на цялата комисия или част от нея, както и на желанието хората, които в момента работят, да се харесат в последния момент на управляващото мнозинство. Това каза за „Хоризонт“ в предаването “Неделя 150“ Емил Димитров – заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание и член на Комисията по правни въпроси.
Според него ведомствените бензиностанции и осем от пристанищата в страната продължават да бъдат неконтролирани за начина на доставка на горива от чужбина: От година и половина съм в парламента. Още на втория месец им показах заснети албуми, на които има осем пристанища с кораби, заснети в реално време, как разтоварват горива без абсолютно никакъв контрол. Не казвам тези горива по какви цени са придобити, а да не говорим откъдето и са дошли, защото са възможни всякакви трактовки.

В следващия момент виждате как ведомствените бензиностанции продават поголовно без да се отчитат и без всякакви измерителни уреди огромни количества горива, които няма откъде да са дошли. Виждаме, че вече и се появяват бензиностанции, които продават на изключително ниски цени, защото те били много така благоразположени към хората. Но от коя рафинерия? Да посочат!

Държавата вложи огромен ресурс,  а бизнесът огромни инвестиции, за да направи складове и да сложи измерителни уреди. Обаче десетки митнически складове нямат уреди, осем пристанища нямат контрол. Сега искаме и да отворим сухоземните граници, за да минават цистерни.

Огромна заплаха за бюджета е тази комисия да продължава да работи по начина, по който работи, тоест да не контролира, а да се спасява. Огромна заплаха за бюджета е да се отворят границите и да може с декларирано от  чужбина да се влиза в България, защото контролната ни система не е в състояние и в момента да обхване морските граници и танкерите, митническите складове,  а какво остава и сухоземните граници.

Емил Димитров коментира, че поведението на бизнесмена  Веселин Марешки е продиктувано от политически мотиви: Желанието за политически живот е решило да намали надценката, но аз се надявам да докаже и коя е рафинерията,  за да може цяла България да купува евтини горива.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1972