EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оръжие:САЩ изместиха Русия от Индия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оръжие:САЩ изместиха Русия от Индия

mail12:00 | 15.08.2014прегледи 1214 коментарикоментари 0


За изминалите 3 години САЩ са доставили на Индия оръжия за общо 5,4 милиарда долара, заяви в парламента в Делхи министърът на отбраната Арун Джейтли, цитиран от ИТАР-ТАСС. Така Америка стана най-големия доставчик на оръжие за Индия, изпреварвайки Русия. За същия тригодишен период Индия е купила от Русия оръжия за 4,2 млрд. долара, отбеляза министърът. Трето и четвърто място сред оръжейните доставчици на Индия заемат съответно Франция и Израел. Общо за целия период Делхи е закупил оръжие за почти 14 млрд. долара.
Индийски източник съобщи за ИТАР-ТАСС, че по общ обем на военно-техническото сътрудничество с Индия Русия изпреварва останалите страни. Оръжейните доставки са само неголяма част от това сътрудничество, което включва още "съвместни проекти, лицензионно производство в Индия на руска техника, а също контракти за обслужване на вече доставена и произведена по лиценз военна техника".
Двете страни работят заедно над ракетите "БраМос" и над проект за изтребител от пето поколение. В Индия се сглобяват танкове Т-90 и самолети Су-30МКИ. Въпреки това през последните години руските производители са загубили редица търгове за доставки на въоръжения и военна техника, в това число за многоцелеви изтребители, щурмови и военнотранспортни хеликоптери, самолети-зареждачи, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg