EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Орешарски предаде поста на новия финансов министър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Орешарски предаде поста на новия финансов министър

mail18:20 | 27.07.2009прегледи 503 коментарикоментари 0


Досегашният министър на финансите Пламен Орешарски предаде поста на новоизбрания министър Симеон Дянков.
Орешарски пожела на наследника си да затвърди макроикономическата и финансовата стабилност на страната. Той посочи, че досегашното управление е изготвило добра основа, която може послужи "в сегашните лоши времена".
Симеон Дянков заяви, че едно от основните предизвикателства пред Министерството на финансите е справянето с финансовата криза. Той каза, че работи с Пламен Орешарски от няколко седмици.
Дянков добави, че в бъдещия му екип в началото ще има двама заместник-министри, тъй като той ще се занимава лично с приходната част на бюджета. Впоследствие заместник-министрите ще станат трима.
Дянков каза, че се надява до края на седмицата да може да представи екипа си. Той посочи, че в момента изчаква мнението премиера Бойко Борисов, с когото ще разговаря тази вечер и утре сутринта.
Министър Дянков посочи, че бюджетът ще бъде променен до края на годината. По думите му се нуждаем от милиард и половина до два милиарда лева допълнително намаляване на разходите, за да може да се стабилизира бюджетът и да се стигне до малък излишък.
Той добави, че единственият сектор, чиито разходи няма да бъдат променени, ще бъде образованието. Дянков посочи, че с екипа си ще изготви анализ за това къде трябва и къде може да се намаляват разходите. Засега това ще се случи без външна намеса, добави Дянков. Той посочи, че е поканил експерти от Международния валутен фонд, които също да изготвят анализи и да дадат мнението си.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg