EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Орден „Стара планина” за Виолина Маринова

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Орден „Стара планина” за Виолина Маринова

mail17:15 | 31.07.2013прегледи 776 коментарикоментари 0


Правителството предлага на Президента на Република България да удостои с орден „Стара планина” – първа степен, председателя на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „Банка ДСК” АД Виолина Маринова за изключителния й принос за укрепването и реформирането на българската банкова система. Предложението е подкрепено от управителя на БНБ Иван Искров.

През м. август Виолина Маринова навършва 60 години. Има повече от 40 г. опит в банковото дело (изцяло в Банка ДСК), започвайки през 1971 г. като счетоводител и преминавайки през цялата йерархична стълбица, за да бъде избрана за главен изпълнителен директор през 2004 г.
Виолина Маринова има огромен личен принос в преобразуването на старомодната кредитно-спестовна институция в универсална търговска банка и така допринася както за укрепването и реформирането на банковата система като цяло, така и за поставянето й върху основите на европейските правила. Ползва се с изключителен авторитет сред банковата общност у нас, намерил израз в избора й за председател на УС на Асоциацията на банките в България в периода 2008-2011 г. Към момента продължава да допринася за успешната работа на АББ като един от членовете на нейния управителен съвет.
Виолина Маринова е изтъкнат общественик и спомоществовател като на член на настоятелството на ДМТ „Стефан Македонски” и председател на УС на фондация „Атанас Буров”.

С друго решение правителството предлага на Президента да награди проф. Константин Жалов с орден „Св. Св. Кирил и Методий” - първа степен за големите му заслуги му към България в областта на науката и спорта.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg