EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оргахим АД се преструктурира в три компании

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оргахим АД се преструктурира в три компании

mail14:42 | 28.08.2013прегледи 811 коментарикоментари 0


„Оргахим“ АД официално оповести приетото решение за разделянето на компанията на три части, като основните производствени сегменти се поемат от отделни дружества. Предложението на Управителния съвет за преструктуриране на „Оргахим“ АД е подкрепено с гласовете на акционерите на провелото се извънредно Общо събрание на дружеството на 16 август 2013. Предстои разделяне на активите и пасивите между трите фирми, за което е изготвен подробен план.

От дружеството съобщават, че производството и дистрибуцията на анхидриди и пластификатори са прехвърлени на „Русе Кемикълс” АД, смолите и лепилата към „Оргахим Резинс” АД, а производството на бои и лакове се запазва в „Оргахим“ АД. При разделението тримата акционери „Уайтбийм холдингс Лимитид”, „Тайдъл Уейв Трейдинг Лимитед” и „Ес Си Поликолор С.А” ще запазят пропорционални дялове в горепосочените три нови компании.
„Основна цел на двете новоучредени акционерни дружества е да спомогнат за подобряване управлението на активите и оптимизиране на корпоративната структура на компанията.“ – обясни Мариус Вакароиу, изпълнителен директор на „Оргахим“ АД.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg