EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

ОП”Конкурентоспособност” подкрепи 26 фирми с 5 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОП”Конкурентоспособност” подкрепи 26 фирми с 5 млн. лв.

mail12:50 | 10.12.2009прегледи 312 коментарикоментари 0


От началото на декември тази година Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е отпуснало на 26 български компании близо 5 млн. лв. по Оперативна програма „Конкурентоспособност", съобщи Жулиета Хубенова – съветник по европейските въпроси в министерството.
Тази сума ще покрие авансови плащания на дружествата, които работят по проекти, одобрени от програмата. Помощта е по 4 процедури – създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия, технологична модернизация в големи предприятия, технологична модернизация в малки и средни предприятия, покриване на международно признати стандарти.
По-голямата част от средствата ще бъдат използвани за обновяване на производствени мощности на крайните бенефициенти в широк кръг отрасли – фармация, строителство, химическа, мебелна и текстилна индустрия, соларни и хидросистеми, гипсопроизводство, издателска дейност и др.
Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е готово до края на годината да подкрепи кандидатите по програмата с допълнителни 5 до 8 млн. лв. Помощта ще е за дружества, при които се финансират междинни плащания за стартиращи иновативни фирми такива, които реално са приключили с проектите си за международно признати стандарти и технологично обновление.
С това отпускане на средства усвояемостта по ОП „Конкурентоспособност" ще скочи около 10 пъти. До септември тази година платените по нея суми бяха едва 1.5 млн. лв.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg