EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Опозицията в Румъния "за" намаляване на ДДС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опозицията в Румъния "за" намаляване на ДДС

mail12:00 | 16.07.2010прегледи 485 коментарикоментари 0


Решението за излизане от кризата на Румъния е намаляването на плоския данък и на данък добавена стойност. Това заяви Крин Антонеску, лидер на опозиционната Националнолиберална партия, предаде агенция Аджерпрес.
"Припомням, че около нас България има плосък данък от 10 процента, Унгария - плосък данък 10 процента, Молдова - не я обсъждам, защото там има друг режим на работа.
Трябва да се замислим за това. Когато говорим за данък добавена стойност, имаме  предвид диференцирането му. Говорим за ДДС от 5 процента за строителството, определени хранителни стоки", уточни лидерът на либералите.
Антонеску добави, че нещата в Румъния ще се оправят само тогава, когато на власт дойдат хора, които правят всичко за гражданите, а не за политическата клиентела.
Две седмици след като беше увеличен Данъка добавена стойност, в Румъния все по - актуална става темата за обратното му намаляване през следващата година.
Преди дни финансовият министър на страната Себастиан Владеску коментира, че времето на плоския данък в новата икономическа ситуация изтече, след като Румъния от шест години облага доходите с плосък данък от 16 процента.
Според него плосък данък от 16 на сто няма да може повече да подкрепя бюджета, така че да продължава да се финансира образователният сектор, здравеопазването и пенсиите.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg