EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Опитайте сира с шоколад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опитайте сира с шоколад

mail16:37 | 06.02.2018прегледи 10941 коментарикоментари 0


Зимата има и друга страна, изпълнена с удоволствия – някои вкусово-ароматни преживявания са сякаш създадени за този сезон. Партньорското издание DiVino организира Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие с вълнуващи ухания и затоплящ ефект.

Winter Taste през февруари е мини изложение с дегустация на вина от сира (шираз), пиперливият аристократ от Южна Франция, признат за един от най-благородните сортове в света. Ще комбинираме великолепни вина от Стария и Новия свят с бутикови шоколади, за да изпитаме удоволствието от фини и необикновени съчетания – интересни и запомнящи се. 

Шоколадите, които ще имате възможност да опитате са:

Bio Benjamin с двата си бранда Benjamissimo и Happy Benjamino са шоколади, създадени със страст и задълбоченост от трима млади софиянци – те са био, веган, без глутен, без рафинирана захар, и в същото време се отличават с изключително богат и неповторим вкус. Какаото е подбрано от семейни ферми в Никарагуа и е с най-високо качество, а в във вкуса и аромата фино се намесват различни суперхрани, като чиа, мака, спирулина... 

Modica Artisan Chocolates майсторят шоколадите си с любов и внимание към вкусното и красивото. Използват внимателно разработвани рецепти и най-добрите суровини, много от тях български - тахани, ядки, билки, подправки, мед. За хармонични съчетания с червените вина от сира те предлагат не твърде горчив черен шоколад, както и по-балансиран – с малина, с годжи бери, трюфели с ягода и джинджър, трюфели с розов пипер…

Casa Kakau са семейни шоколатиери в Пловдив, които следват концепцията bean to bar (от какаовите зърна до блокчето шоколад) – за създаване на шoколад от фини и качествени сортове какаови зърна, селектирани лично от малки ферми в Еквадор, въз основа на ароматния и вкусов профил. Качество и грижа са двете понятия залегнали във философията и работата на фирмата. Важна характеристика е и минимализмът – колкото по-малко съставки, толкова по-добре.​ Не се добавят соев/слънчогледов лецитин, нито палмови мазнини. Всички шоколади на Casa Kakau са без животински продукти, а флагманският им продукт е черният шоколад Original Dark.


Тагове: шоколад, сира
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888