EUR 1.9558
USD 1.8014
CHF 1.9742
GBP 2.2975
CNY 2.4850
you tube
mobile version

Операторът на "Южен поток" няма информация за проекта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Операторът на "Южен поток" няма информация за проекта

mail10:00 | 24.02.2015прегледи 717 коментарикоментари 0


Операторът на South Stream Transport B.V. засега не е получил информация от Газпром за по-нататъшната съдба на проекта, предаде ТАСС. "Всички основни подизпълнители спират дейностите си до по-нататъшно уведомление. Не сме получили (от акционерите) по-подробна информация за периода на замраззяване (на проекта) или за индивидуалните условия", посочи представител на компанията. Италианският подизпълнител на "Южен поток" Саипем, който е част от групата Ени, съобщи във финансовия си отчет, че проектът "Южен поток" засега е замразен най-малко до 19 февруари 2015 година и очаква "ясни указания от клиента за  бъдещето на проекта".
Саипем информира освен това, че значителна част от приходите й ще зависи от изхода от проекта "Южен поток". Компанията  очаква приходи от 12-13 милиарда евро през 2015 година. През декември 2014 година Саипем е получила от възложителя  официално уведомление за спиране на работата по изграждането на  морската част от съоръжението. Уведомлението се отнася за всички кораби, които извършват дейности, свързани с полагането на  тръби. Италианската компания обяви, че засега не може да оцени  икономическите последици от това решение за бизнеса й, тъй като  остават неизвестни и срокът, за който се спира строителството, и окончателното решение на клиента по проекта.
На 1 декември в Анкара руският президент Владимир Путин  заяви, че при сегашните условия Русия няма да изпълнява проекта  "Южен поток". Ръководителят на Газпром Алексей Милер посочи, че  "Южен поток" вече не е актуален.
Проектът на стойност 15,5 милиарда евро предвиждаше  доставката на 67 милиарда кубични метра газ годишно. В момента  мощността на газопровода "Син поток" за доставка на руски газ до Турция по дъното на черно море е с мощност 16 милиарда кубични  метра годишно.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg