EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ОПЕК+ бавно ще вдига добива

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПЕК+ бавно ще вдига добива

mail11:45 | 05.05.2021прегледи 1175 коментарикоментари 0


ОПЕК и нейните съюзници - групата, известна като "ОПЕК +", запази плановете си за постепенно повишаване на петролното производството от месец май, като в същото време решиха да отменят официалната среща на ниво енергийни министри, която трябваше да се проведе в сряда.

29-ата среща на съвместния министерски мониторингов комитет (JMMC) на "ОПЕК +" завърши с препоръка да се запази настоящата сделка за постепенно намаляване на производството на петрол през следващите три месеца.

Групата реши да се придържа към политиките, широко договорени на предишната среща на "ОПЕК +" на 1-ви април, заяви след разговорите руският вицепремиер Александър Новак, съобщава Ройтерс.

Той каза, че следващата министерска среща на "ОПЕК +" е планирана за 1-ви юни, за да се преразгледат производствените нива за юли и август.

Групата "ОПЕК +", която отговорна за повече от една трета от световното производство на петрол, се съгласи на срещата си в началото на април да увеличи съвместното производство с общо 2,1 млн. барела на ден през периода от май до юни, облекчавайки по този начин договореното преди това съкращение до 5,8 млн барела на ден.

В доклад на експертите на "ОПЕК +" се прогнозира, че глобалното търсене на петрол през 2021 г. ще нарасне с 6,0 млн. барела на ден, след като е спаднало през миналата пандемична година с 9,5 млн. барела на ден.

С решението за продължаване по договорения през април план за постепенно увеличаване на добивите предполага, че представителите на "ОПЕК +" не смятат, че разрастването на коронавирусната пандемия в Индия - третия по големина петролен вносител в света - ще има по-съществено влияние върху потреблението на петрол в глобален план.

След решението на "ОПЕК +" фючърсите на петрола Брент с доставка през юни поскъпват с 0,6% към $65,40 за барел, а аналогичните фючърси на американския лек суров петрол WTI - с 0,75% към $62,40 за барел.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 961