EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опасни пътища от Гоце Делчев до Връшка чука

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опасни пътища от Гоце Делчев до Връшка чука

mail16:00 | 28.04.2015прегледи 1237 коментарикоментари 0


Един от най-рисковите пътища в Благоевградска област е пътя Гоце Делчев - Петрич - ГКПП Златарево, съобщиха за Радио „Фокус” - Пирин от пресцентъра на „Агенция пътна инфраструктура”. "По програма „Транзитни пътища V“ – лот 22А, се рехабилитират около 110 км от път II-84 и път II-19. Основно се ремонтират 53 км от път II-84 Юндола - Якоруда - Разлог и около 57 км от път II-19 Разлог - Банско - Гоце Делчев – Садово". Срокът на приключване на строително-монтажните дейности е август. В участъка Банско - Гоце Делчев е положен горен пласт плътен асфалтобетон. "Частта от пътя, който е на територията на град Банско, е предвидено да се рехабилитира след приключване на реконструкцията на канализационната мрежа на града. В момента оставащите за изпълнение по проекта банкети са около 5 км.", допълниха от ведомството.

Междувременно, жители на Златарица блокираха за няколко часа входовете на града, за да изразят протеста си срещу дългогодишното бездействие на държавата по поддръжката на 15-километровата третокласна пътна мрежа в общината. Асфалтът е доразрушен, след като през района е отклонено движението от село Мерданя за град Елена, съобщи кореспондентът на БНР във Велико Търново.

В края на миналата година свлачище прекъсна пътя към град Елена и трафикът беше насочен по обходен маршрут - през община Златарица. Кметът на Златарица Пенчо Чанев подкрепя гражданския протест.

Кметът е получил предупредително писмо, че ако блокадата бъде предприета, той ще бъде глобен. В предаването "Преди всички" той коментира, че на протеста отива като гражданин на Златарица, а не като кмет и за целта си е пуснал отпуск.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" съобщиха, че до края на май проблемът със свлачището ще бъде решен, движението към град Елена ще бъде пуснато и тогава ще бъдат ремонтирани пътищата, използвани за обходния маршрут.

Екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще извършат оглед на пропадналия участък при 10-ти км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука - граница на Република България. Въз основа на тях ще бъде преценено какви ремонтни дейности е необходимо да се предприемат за възстановяване на авариралия участък между селата Бела Рада и Войница.

Движението при 10-ти км се осъществява по обходен маршрут - стария път II-14, който е в непосредствена близост до отсечката. Поставена е необходимата пътна сигнализация.

Интензивните валежи през миналата година и в началото на тази активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 Видин - Кула - Връшка чука - граница Република България, в участъка от км 10+100 до км 10+230, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 м в дълбочина и широчина. Ремонтираният в периода май - август 2011 г. тръбен водосток при км 10 е разрушен, не поема повърхностните води, с което процесът на свличане се ускорява и предизвиква пропадане на пътната настилка.

За цялостно и трайно възстановяване на технико-експлоатационното състояние на участъка ще бъде взето решение след извършването на огледа. Търсят се възможности за осигуряване на средства за ремонтно-възстановителните работи на път II-14.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg