EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Опасен ли е за здравето iPhone 12 на Apple?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Опасен ли е за здравето iPhone 12 на Apple?

mail11:48 | 14.09.2023прегледи 636 коментарикоментари 0


Белгийският държавен секретар за цифровизацията Матийо Мишел заяви, че ще поиска телекомуникационният регулатор на страната да анализира потенциалните рискове за здравето, свързани с "айФон 12" (iPhone 12) на "Епъл" (Apple), след като по-рано тази седмица Франция постанови да се спрат продажбите заради електромагнитна радиация над допустимите нива, предаде Ройтерс.

"Мое задължение е да гарантирам безопасността на всички граждани", каза Мишел в комюнике по електронната поща, адресирано до Ройтерс.

"Епъл" обяви вчера, че "айФон 12", пуснат през 2020 година, е сертифициран от многобройни международни органи като съответстващ на глобалните стандарти за радиация.

Технологичният гигант посочва, че е предоставил на френския регулатор множество собствени и изготвени от трета страна лабораторни резултати, които доказват, че устройството отговаря на приложимите световни разпоредби и стандарти. 

Ходът на Франция да спре продажбите на "айФон 12", докато "Епъл" разреши проблемите с радиацията, открити при два теста тази седмица, засилва перспективите за по-нататъшни забрани в Европа. 

Германският мрежов регулатор (BNetzA) обяви днес, че ще разгледа опасенията за радиация от "айФон 12" на "Епъл" за германския пазар, ако френското разследване напредне достатъчно, добавяйки, че френската процедура ще даде насоки за Европа като цяло.

Френската национална агенция по честотите (ANFR) съобщи вчера пред Ройтерс, че спира продажбите на "айФон 12" във Франция, след като тестове са показали електромагнитна радиация над допустимите нива

"Федералната мрежова агенция е в близък контакт с отговорния орган във Франция", посочи регулаторът пред Ройтерс.

Нидерландският контролен орган за дигиталните услуги също обяви, че разглежда въпроса и ще поиска обяснение от американската страна.

"Бързо се свързах с регулатора ни, за да поискам анализ за потенциалната опасност, която продуктът носи", каза Мишел, добавяйки, че е наредил на контролния орган да проучи всички смартфони на "Епъл", както и устройствата на други производители на по-късен етап. 

Изследователите са провели голям брой проучвания през последните две десетилетия, за да направят оценка на рисковете за здравето от мобилните телефони. Според Световната здравна организация не са установени никакви неблагоприятни ефекти от употребата на мобилни телефони. 

/БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg