EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОПАК: 50% от средствата договорени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОПАК: 50% от средствата договорени

mail15:30 | 10.06.2011прегледи 703 коментарикоментари 0


Оперативна програма „Административен капацитет" е основен инструмент за провеждане на административната реформа за по-добро управление и предоставяне на по-качествени услуги на гражданите и бизнеса. Поради това, стратегическото планиране и предложените промени в Индикативната работната програма за 2011 г. са от особено значение за провеждането й и постигане на дългосрочни резултати, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Министерския съвет при откриването на Осмото официално заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Административен капацитет".
Министър Дянков подчерта, че в административната реформа вече има сериозни постижения, какъвто е новият Единен класификатор на длъжностите в администрацията. Вицепремиерът, който отговаря за административната реформа, обяви началото на два значими проекта, финансирани по ОПАК - за надграждане на централните системи на електронното правителство и за оптимизиране на структурите в държавната администрация. Министър Дянков отбеляза, че ОПАК е успешна оперативна програма, постигнала най-висок процент на усвояемост на средства от ЕС. Целта е тези показатели да се увеличат многократно до края на годината, подчерта министърът на финансите, който е и председател на Комитета за наблюдение на ОПАК.
Началникът на отдел „Румъния, България, Малта" в Главна дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване" на Европейската комисия Филип Хат приветства напредъка на ОПАК и изрази увереност, че тясната връзка между Управлряващия орган на програмата и Съвета за административна реформа и другите държавни институции ще продължи. Експертът от ЕК припомни, че сред препоръките на Комисията по изпълнението на Стратегията „Европа 2020" е и необходимостта от подобряването на капацитета за разработване и прилагане на приоритетни национални политики, модернизирането на съдебната система и по-доброто административно обслужване, а ОПАК е средството за постигането им.
На заседанието беше представен напредъкът по Оперативна програма „Административен капацитет", както и добри практики, резултат от финансирани по програмата успешни проекти .
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg