EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОП за "Дунав мост", път София-Ботевград, София-Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОП за "Дунав мост", път София-Ботевград, София-Пловдив

mail15:15 | 01.09.2023прегледи 583 коментарикоментари 0


Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител при основния ремонт на Дунав мост между Русе и Гюргево на път I-2. Кандидатите могат да подават оферти до 28 септември т. г.

Трасето на българска територия е с обща дължина 1,057 км. Основен ремонт на Дунав мост до момента не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Техническият проект предвижда основен ремонт на съоръжението, цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови предпазни огради, ограничителни системи, маркировка и т. н.

При изпълнението на ремонтните дейности няма да се спира изцяло движението по Дунав мост. Изискването към бъдещия изпълнител ще бъде да организира така работния процес, че движението да се осъществява в едното платно.

Прогнозният срок за изпълнението на ремонта е 730 календарни дни. Индикативната стойност на поръчката е 20 895 000 лв. без ДДС и не е пределна.

---------------

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изпълнител на строителния надзор при основния ремонт на близо 23 км от път I-1 София – Ботевград и на 58,58 км от път I-8 София – Пловдив. Обществената поръчка е в две обособени позиции, а общата й прогнозна стойност е 4 276 125 лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 26 септември т. г.

            В първата обособена позиция е извършването на строителен надзор при основния ремонт на участък от път I-1 София – Ботевград от 214-ти км, в района на с. Чурек, до пътен възел „Яна“, при 237-ми км. Първокласният път е важна заместваща инфраструктура на АМ „Хемус“ в участъка София - Ботевград и единствена пътна връзка за малките населени места със столицата и Ботевград.

                Индикативната стойност на поръчката за надзор е 1 200 675 лв. без ДДС и не е пределна.

            Във втората обособена позиция е извършването на строителен надзор при основния ремонт на 58 км от път I-8 София – Пловдив, в отсечката от Нови Хан до Костенец /от 89-ти до 147-ми км/. Пътят е заместваща пътна инфраструктура на АМ „Тракия“ от изключително значение за пътните комуникации между София, Пазарджик и Пловдив. Трасето преминава през населените места гр. Нови Хан, с. Вакарел, гр. Ихтиман, с. Мирово и гр. Костенец.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 075 450 лв. без ДДС и не е пределна.

            В момента АПИ провежда и обществена поръчка за избор на изпълнители за актуализация на техническите проекти за основни ремонти и строителство на двата участъка.

 

 

--
Пресцентър АПИ
t: 02/9173408


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg