EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Онлайн пътна информация през ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Онлайн пътна информация през ноември

mail17:03 | 10.09.2015прегледи 1214 коментарикоментари 0


Най-късно през ноември ще бъде представен безплатен софтуер, който ще предоставя актуална пътна информация на шофьорите, които ползват GPS навигация, смартфони и други мобилни устройства, независимо дали са Андроид, Iphone и т.н., обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Така те ще получават информация за задръствания, ремонтни дейности, състоянието на пътищата и възможни обходни маршрути. Министърът съобщи, че ако е възможно в него ще бъде интегрирана система, която засича, ако водачът претърпи пътно произшествие и автоматично подава сигнал на тел.112.
„Паралелно закупуваме първите 20 умни електронни пътни знака, които ще показват дали при следващия тунел няма увеличен трафик, задръстване, с каква скорост да се движим и колко ще ни отнеме до следващото населено място“, каза Павлова и допълни, че за да се покрие територията на цялата страна, ще са необходими над 2000 такива знака.
Относно ТОЛ таксите министър Лиляна Павлова заяви, че се предвижда промяна в системата за заплащане на пътните такси, но тя не засяга леките автомобили. Тя обясни, че превозните средства над 3,5 тона ще заплащат такса за изминати километри, като сумата ще се изчислява според тонажа им. Промяната при винетките за леките автомобили е единствено, че те няма да са хартиени, а електронни - от вида на т.нар. телепас./МРРБ
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg