EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Онлайн продажбите надхвърлиха $1 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Онлайн продажбите надхвърлиха $1 млрд.

mail16:20 | 02.12.2010прегледи 593 коментарикоментари 0


Американците се хвърлиха да пазаруват на промоция, предложена при търговията онлайн в т.нар. кибер понеделник, като за първи път похарчените пари надхвърлиха 1 милиард долара за един ден онлайн търговия, сочат най-нови данни, цитирани от световните агенции.
Проучване на компанията comScore сочи, че приходите са нараснали с 16 процента спрямо същия ден миналата година до 1,03 милиарда долара в понеделника след отбелязването на Деня на благодарността. От началото на ноември онлайн продажбите са се увеличили с 13 процента до 13,55 милиарда долара.
Повишението е добре дошло за търговците на дребно, които се надяват, че американците са започнали да харчат по-свободно. Купувачите все още търсят по-изгодното пазаруване и харчат предпазливо, тъй като безработицата остава на високо равнище.
Според данни на консултантската фирма ShopperTrak приходите на традиционните магазини са останали непроменени в събота и неделя след Деня на благодарността, но трафикът се е увеличил с 2,8 процента.
По-ясна картина за разходите за пазаруване в САЩ ще има утре, когато се очаква да бъдат оповестени данните за продажбите на дребно през ноември.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg