EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Онлайн плащането към НАП предпочитано

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Онлайн плащането към НАП предпочитано

mail18:15 | 22.12.2021прегледи 702 коментарикоментари 0


Онлайн плащането на данъци и осигурителни вноски е все по-предпочитано. От началото на година през "виртуален ПОС" (е-услугата на НАП за плащане с карти) без такси са платени близо 310 млн. лева, а от създаването на услугата през 2019 г. досега са извършени повече от 1,7 милиона трансакции за над 710 милиона лева, съобщава приходната агенция.

Електронната услуга "Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане" е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.

От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

"В условията на извънредна епидемична обстановка все повече потребители предпочитат да платят онлайн. Плащанията през електронната услуга на НАП са без такса и освен пари, се спестява и време.

Препоръчваме използването на Портала за електронни услуги както за деклариране и плащане на задълженията, така и за заявяване и получаване на документи, за да се избягва струпването на хора в офисите на приходната агенция", каза Боряна Георгиева, директор на дирекция "Обслужване" в НАП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159