EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Онлайн обмен на идеи за промяна в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Онлайн обмен на идеи за промяна в Европа

mail16:17 | 23.09.2013прегледи 1897 коментарикоментари 0


На 23 септември ще започне месец на онлайн дебати за работните места, банките, социалните права и електронната търговия. Организации, политици и граждани ще обменят идеи за нещата, които могат да се променят в Европа.

От 23 септември до 23 октомври ЕС организира голям онлайн дебат в цяла Европа, за да чуе идеите на гражданите, които могат да променят бъдещето на единния пазар.

Месецът на единния пазар ще протече онлайн и ще бъде организиран на 24 езика, като всяка седмица ще се разглежда различна област от политиката:

Заетост (23-25 септември): как да намерите работа, да започнете собствен бизнес или да получите признание на вашите квалификации в Европа
Социални права (30 септември - 2 октомври): права на социално подпомагане на единния пазар на ЕС, пенсии, здравеопазване, публични услуги

Банки (7-9 октомври): Гарантиране на депозити, предотвратяване на нова финансова криза, гарантиране на инвестиции в реалната икономика от страна на банките за стимулиране на растежа
Електронна търговия (14-16 октомври): Продажба на продукти по интернет, купуване на продукти, които трябва да бъдат доставени в друга страна, защита на личните данни в социалните мрежи.

Месецът на единния пазар е уникална възможност за европейските мрежани да коментират, да поставят под въпрос и да подобрят политиките и стратегиите на Комисията. Участниците ще могат да общуват с политиците по няколко начина:

като предлагат идеи за политики за подобряване на единния пазар;
като коментират и гласуват за идеите за политики, предложени от други участници;
като задават въпроси на експерти на ЕС, на евродепутати и на други личности в Брюксел чрез директни видеоразговори.

Можете да изпращате идеи чрез онлайн платформата. Заинтересовани лица и граждани вече са изпратили над 300 идеи – въвеждане на карта за професионална мобилност за медицинските сестри, инициатива за подобряване на финансовата грамотност на младите хора и др.

Вече можете да гласувате за тези и други идеи, а скоро ще можете да обсъждате и темата на седмицата. Независими модератори ще обобщят резултатите от тези дебати и ще ги публикуват в окончателен доклад, имащ за цел да помогне за формулиране на бъдещите закони на ЕС.
 


Тагове: ЕК, банки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg