EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Оман: $50 за барел петрол не е справедливо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Оман: $50 за барел петрол не е справедливо

mail18:01 | 07.12.2018прегледи 926 коментарикоментари 0


Близкоизточните страни могат да оцелеят при спад на цените на петрола до 50 долара за барел, но тази цена не е справедлива. Такова мнение изрази министърът на петрола и природния газ на Оман Мохамед бин Хамад ар Румхи пред журналисти в кулоарите на заседанието на мониторинговия комитет ОПЕК+, цитиран от ТАСС.

"Знаете, че през лятото у нас, в страните от Залива, температурата се вдига до 55 градуса по Целзий. За да преживеем това, ние търсим спасение в помещения с климатици. Същото е и с цената. Ако тя падне до 50 долара за барел, то ние ще успеем да намери зона на комфорт и да оцелеем", каза оманският министър, отговаряйки на въпрос дали понижена цена до 50 долара за барел ще устройва ОПЕК+.

Преди половин година мониторинговият комитет препоръча на ОПЕК+ да увеличи добива с 1 милион барела дневно заради спада на добива на черно злато в Иран и Венецуела. Решението бе прието, но на практика бе изпълнено само от Русия и Саудитска Арабия, които общо добиват 1,5 милиона барела дневно. Сега положението коренно се промени и вместо недостиг на пазара има заплаха от прекалено голямо предлагане. Само че връщането към свиването на добива се оказа по-сложно от отварянето на кранчето. /БТА


Тагове: петрол, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg