EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ОЛАФ разследва тръжна процедура за ЕП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОЛАФ разследва тръжна процедура за ЕП

mail19:26 | 21.09.2009прегледи 445 коментарикоментари 0


Омбудсманът на Европейския съюз Никифорос Диамандурос прикани Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) да поднови разследването на тръжни процедури за сградата "Алтиеро Спинели" от комплекса на Европейския парламент в белгийската столица.
Искането е отправено, след като омбудсманът получил оплакване от журналист за нередности, свързани с обявяването на търга.
Вносителят на оплакването уведомил още през 2002 г. Европейската комисия за нередности, свързани с финансирането на строежа на сградата "Алтиеро Спинели". Европейският парламент платил на компания за финансови услуги около построяването, но официален търг за тези услуги не бил обявен. През 2006 г. ОЛАФ 
започнала разследване, но го прекратила.
През май 2007 г. вносителят отново се обърнал към европейския омбудсман и го уведомил, че ОЛАФ не е разследвала както трябва случая с неразгласяването на търга. Впоследствие от ОЛАФ отговорили, че не са открити безспорни нередности, за да се препоръчат дисциплинарни или съдебни мерки и поради това не е необходимо щателно разследване.
Този отговор не е бил убедителен за омбудсмана. Ето защо той призова ОЛАФ да анализира още веднъж резултатите от предишни разследвания и в светлината на анализа да проучи, ако е необходимо, дали не са засегнати финансовите интереси на Европейския съюз, съобщи пресслужбата на омбудсмана.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg