EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОЛАФ ще проверява 83 проекта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОЛАФ ще проверява 83 проекта

mail15:56 | 31.07.2009прегледи 961 коментарикоментари 0


medic_54_p913_lЕвропейските експерти и службата за борба с финансовите измами (ОЛАФ) се съгласиха да дадат три месеца за допълнителна проверка на последния пакет проекти за нарушения по предприсъединителната програма САПАРД, съобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов след срещата с мисията от Брюксел, състояла се вчера. От първоначалния пакет от 98 проекта, в които евроекспертите се съмняваха, вече са извадени 15.
Останалите, които прокуратурата ще инспектира през следващите три месеца, са на обща стойност 50 млн. лв. Те вече са включени в списъка на длъжниците, но сумите по тях ще започнат да се търсят от българската страна едва след като приключат проверките от фирмите, които се окажат действително в нарушение. Връщане на парите от Брюксел ще стане в двегодишен период.
Повечето от фирмите в списъка са от месопреработвателния бранш. Има и две компании от млекопреработвателния. Пред bTV земеделският министър каза, че ОЛАФ планира и проверки на проектите по САПАРД за млекопреработвателите. Той потвърди и че при тези нарушения става въпрос за транспониране на схемата "Николов - Стойков" за използване на фалшиви оферти и внос на машини втора ръка.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg